Omega 3 Eksikliğinde Ne Olur?

Omega 3 Eksikliğinde Ne Olur?

Omega 3 Eksikliğinde Ne Olur?

Omega 3 eksikliğinde ne olur? Birçok vitamin eksikliğinde olduğu gibi Omega 3 eksikliğinde de vücudunuzda çeşitli değişimler ve sorunlar olabilir. Bu durumda oluşan değişimler ve sorunlar direkt olarak Omega 3 eksikliği ile ilgili olmayabilir. Bu sebeple vücudunuzdaki değişimleri takip edip düzenli olarak doktor kontrolü yapmak önemlidir.

Omega 3 eksikliğinde görebileceğiniz bazı değişimlere örnek vermek gerekirse
▫ Tırnaklarda kırılma ve soyulma
▫ El ve ayaklarda üşüme
▫ Dikkat bozuklukları (Konsantrasyon sorunu, dikkatin kolay dağılması)
▫ Görme yetisinde sorun yaşama
▫ Eklem ağrısı
▫ Kalp damar sorunları
▫ Sürekli halsizlik ve yorgunluk
▫ Saç derisinde kuruluk gibi birçok sorun Omega 3 yağ asidinin eksikliğine işaret ediyor olabilir. Bu gibi tekrar eden ve süreğen şikâyetleriniz varsa doktorunuza danışarak hareket etmek sağlığınız için önemlidir.

Omega 3 eksikliği direkt olarak tanı alan ya da tespit edilen bir sorun değildir. Destek tedaviler ve hastalıklar dışlandıktan sonra sağlığınızın korunması için yardımcı besinlerdendir. Bu sebepledir ki sağlıklı olduğunuz dönemlerde Omega 3 zengini gıdalar tüketmek, Omega 3 takviyesi almak sağlığınız için önemlidir.
 

Omega 3 Nedir?

Son yıllarda sağlık çevrelerinde sıklıkla duyduğumuz Omega 3 birçok açıdan vücudumuz için önemlidir. Vücudun kendi başına üretemediği bu yağ çeşidi, dışarıdan beslenme yoluyla alınır. Depolanması ya da üretimi olmadığından düzenli olarak alınabilmesi önem taşır.

Yapılan araştırmalar ve destekleyen klinik çalışmalar sonucunda Omega 3 denilen elzem yağın vücut için de vazgeçilmez olduğu görülmüştür. Göz, beyin, bağışıklık, psikoloji, kalp damar hastalıkları ve sinir sisteminin gelişiminde etkileri deneylerce kanıtlanmış olması sağlık açısından önemini de vurgulamaktadır.

Günümüzde Omega 3 çocuktan yaşlılığa dek birçok dönemde takviyesi tercih edilen bir organik maddedir. Gıdalar yoluyla alabileceğimiz gibi gereken durumlarda dışarıdan da yerine koyabiliriz.

✔ Somon balığı
✔ Yumurta
✔ Yeşil sebzeler
✔ Yemişler
✔ Balık yağı
✔ Doğal bitkisel yağlar
✔ Çiya(Chia) tohumu gibi birçok gıdada Omega 3 bulunmaktadır. Dışarıdan destek olarak alacağınız Omega 3 takviyesinde doktorunuza danışmanızda fayda var.

 


DİĞER BLOG YAZILARI